Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
18.07.2009 21:51 - Пиянството...
Автор: betid13 Категория: Лични дневници   
Прочетен: 2505 Коментари: 6 Гласове:
3



Ако преди години, за непълнолетните, алкохолът е бил един от „забранените плодове”, то в днешната действителност той е едно от най-честите питиета, независимо от възрастта. По закон в заведенията и магазините е строго забранено да се продава алкохол на лица под 18г., Но в днешно време кой се интересува от законите?!

Единственото, което вълнува продавачите е стоката им да не застоява, защото така и доходите им са в застой. Най-важно е да се продава, а какво и на кого- това са вече подробности.

До тук имаме: един закон, който няма смисъл да бъде споменаван, защото така или иначе не се спазва. Евентуално може да се помисли за неговото премахване; едни продавачи, който гледат само своя интерес, а грижата за децата остава на много заден план и дори се губи из пейзажа на безразличието.; и най- важното- малко и голямо хванало по чаша и готово за „ НАЗДРАВЕ”.

Последиците – за тях романи могат да се пишат. Къде смешни, къде трагични, къде глупави, къде забавни!  - на кой каквото му идва от вътреJ И тук идва въпросът- като му „идва” от вътре за какво му е да пие, за да го покаже?- Защото не всеки има смелостта да бъде такъв, какъвто е и да прави това, което иска.

А „пиенето”, ех, този вълшебен елексир.

Отпиваш първата глътка и след нея още...- колкото издържиш, а някой и малко повече.

И м/у глътките започват бавно, но сигурно да „падат задръжките” и на тяхно място напоени с вълшебен елексир съзряват истинските желания. И ако бъдат достатъчно добре напоявани бързо се превръщат в действия. За всеки човек бързината на процеса е строго индивидуална, но би могла да бъде подобряване с малко тренинг.

Всичко е като в приказка, докато силата на вълшебния елексир не се изпари и от нея останат само силни болки в главата и бледи спомени за случилото се.

За щастие, в такива случаи се намират верни другари, които са се въздържали от елексира или са били шокирани от случващото се и подробно разказват какви са били „рожбите” на старателното напояване на желанията и разбира се най- вече тяхното еволюиране в действия.  

След като разказите стигнат до своя край идва най- интересното. Реакциите!!!!!!!!  Независимо дали са положителни или отрицателни и в двата случая вина няма употребилия „елексира”, а самата бездуховна течност! 

Но нека сега ви припомня за онзи закон, който малцина считат за значим. Да, онзи, който може да бъде и премахнат, защото така или иначе никой не го удостоява с внимание. Нека разсъждаваме малко по него, преди да го пратим на почивка в далечната история. ЗАБРАНЯВА СЕ СЕРВИРАНЕТО НА АЛКОХОЛ НА ЛИЦА ПОД 18г.!- сервирането би могло да бъде и продаване или подаряване, а при по-голям късмет и намиране ( забравих да спомена, че хората употребяващи този „елексир”, след време започват да забравят къде оставят запасите си)- следователно начина на набавяне няма да има особено значение за нашето разшифроване. „лица под 18г.” или така дългоочакваното пълнолетие- мъчителното дочакване да изминат първите 18 години/ 216месеца/78840дена/ 1892160часа от живота на всеки. Но кой обича да чака?!- Никой! Следователно всеки ще се опита да се отърве от въпросното „чакане”. Както споменах , в днешно време това се случва без особени усилия от страна на непълнолетните( филмите с трудното и скъпо вадене на фалшиви лични карти- и те са някъде из миналото).

Ето го разковничето- прословутите 18години/216месеца/...... !!!!  това е някакъв относителен период от време, за който е считано, че едно човешко създание, ще успее да се изгради като личност и ще бъде наясно със себе си, и ще има съзнанието да отговаря за действията си. Тогава няма да има безпочвени обвинения с/у „вълшебния елексир”, който дава на всеки това, от което се нуждае.

Парливата течност не променя хората, нито мисленето им, още по малко действията -напротив, тя позволява на това, което се крие да се престраши и да погледне света в очите. Сваля оковите и преградите, който задържат желанията и мислите и ги дарява с живот. Когато човек все още не е наясно със самия себе си, той показва на света, неща от които след това се срамува.

.... в този ред на мисли съвсем логично вече, онзи „ненужен” закон, зазвучава · Ако подрастващото поколение позабави малко ритъма на живот и се задълбочи в себепознанието, някой ден ще може да си позволи лукса да опитва вълшебния елексир и да е наясно, на какво той ще да де сцена за изява и да не се срамува от действията си. 18-те години изглеждат като цяла вечност, а всъщност минават като един миг.  

След като един закон е написан, той трябва да се спазва. Който му се противопоставя си носи сам отговорността от последствията.

 




Гласувай:
3



Следващ постинг
Предишен постинг

1. norulesforme - ...
18.07.2009 21:59
Вкусих алкохол за първи път в шести клас. Спрях да злоупотребявам с него и да изпадам в "онези" състояния миналата година. Спрях го сам, ето защо:
1.Заради непреодолимото чувство на срам от себе си и от постъпките си, което не ме напуска на следващия ден.
2.Заради адското главоболие на следващия ден.
3.Заради онези "услужливи" хора около мен, които с радост ми припомнят какви съм ги вършил.
Не съм спрял алкохола тотално, просто дойде този момент, в който самосъзнанието ми проговори и си установих някакви граници.
цитирай
2. cefulesteven - Откакто не вкусвам никакъв алко...
18.07.2009 22:06
Откакто не вкусвам никакъв алкохол, дори слаб, се почувствах по-освободен, нещо което преди това смятах за невъзможно. Невъзможно обаче беше и да продължа да живея, ако пък продължа да употребявам. По всички тестове трябваше до сега да съм мъртъв, а се чувствам доста добре. И учудващо, на всяко весело събитие доста по-приятно замаен отколкото, ако бях употребил алкохол. Не знам телепатично ли си пийвам на аванта от другите празнуващи или просто си е въпрос на настройка, но постигнах нещо върху себе си: опиянение без опияняващо средство, каквото е алхола, а това е наистина голяма крачка. Изпитана.

И приветствам сто пъти постинга ти.
цитирай
3. betid13 - norulesforme
18.07.2009 22:28
границите са много хубавно нещо, особено когато са спазвани:)
алкохола е нож с две, че като се замисля може да се каже, че и с повече остриета;)
радвам се за работещото ти самосъзнание...малцина го употребяват в днешно време;)
цитирай
4. betid13 - cefulesteven
18.07.2009 22:34
поздравления за трудното, но явно наложително решение;) Още повече се радвам от факта, че не съжаляваш и не рониш сълзи за опиянението от алкохол, а си намерил много по ценно:)
Аз имам страното свойсвто да мога да пия като смок, без да ме лови грам:) Но не се възползвам от таланта си. Никога не съм налитала на алкохола.. повече ме радват шарените коктейлета с красива украска-тя ми е по-важна от алкохола!!!
Мн ми е смешно когато някой каже не мога да се веселя без алкохол ... всеки сам си прави веселото и тъжното.
в малки количества алкохола действа според зависи от внушението.. в големи.... добре известно ни е на всички колко е пагубен!
надявам се повече младежи да последват твоя пример без да се стига до застрашаване на здравето им:)
цитирай
5. ini4ka - ;)
22.07.2009 01:11
78840 дена са много. Това са 216 години!
Чакането е само 6574 дена. За някои по-прецакани - 6575. :)))

Иначе поздрави за постинга! (:
цитирай
6. анонимен - I az iskam da vi kaja neshto
01.01.2011 19:13
zdr az sam samo na 17 i malko pod4ti na 18.I taka iskam samo da vi kaja,4e nqma nishto losho v tova da si piivash,4e nqkoi hora se pravqt na interesni tova e vqrno,no hora usaznaitese be.Ako piesh oznachava,4e se prestapnikli be ei nedei te taka.Da vi kaja 4esno az nesi padam mn po alkohola,no ponqkoga taka se napivam,4e ne mojete da si predstavite,kolko sam gotina,no se darja napalno normalno nese pravq na shut geroi nesi na bivam filmi i ne psuvam nai veche prosto ne 4e ne moha prosto na krakata si ne moga da si stoq ne 4e neshto drugo.piiiiiite be hora tez zakoni sa dase narushavat zabranenite neshta sa nai sladki
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: betid13
Категория: Лични дневници
Прочетен: 72612
Постинги: 23
Коментари: 50
Гласове: 325
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930