Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
20.05.2009 21:15 - За невероятнто обслужване, с което се сблъскваме...
Автор: betid13 Категория: Лични дневници   
Прочетен: 1849 Коментари: 4 Гласове:
0




От известен период  време избягвам препълнените заведения с хлапета, които не знят и те за какжо живеят, но за сметка на това се изживяват като пецхки или локомиви:)
Днес направих ОГРОМНАТА грешка да посетя едно заведение.
Като изключим, че всички се надвикваха с музиката, за да си чуят дори и мислите. Беше много задушевно местенце.
НО...голямото огромно НО:) с царящата лудница някакси се примирих, пък и все пак никой не ме е карал на сила да влизам там,но с обслужването и до сега не мога:(
..
Към масата се приближи младо девоче-очертани джуджки много над техните размери, нацупена физиономия-сякаш е спала с таралеж (+18) , отнесен поглед в тавана, който всеки ден гледа, но явно не може да му се налюбува. След няколко "А?!" "Да" "не" и с николко "добър ден" и останалите придружаващи любезности си получихме  изпросеното. Ще попитате защо пък изпросено?! Сигурно заради небрежните движения, с които бе поднесено като на просяци.
Все пак реших да не опорочавам първото ми, от много време КАФЕ и се "примирих".
В един момент реших, че желая още нещо и започнах да търся  с очи младото девойче. Не беше мн трудно да го намеря- стоеше до бара с цигара м/у нацупените устни и уживено разговаряше с останалите себеподобни "любезни създания". След около 10-15 мин изживяване на перка на вентилатор с ръка, бях забелязана и удостоена с честта да си поръчам. И вместно, очакваното "извинявай" получих.... още една тема за писане:) лека полека ми прекипя и заобсъждахме със събеседника ми отношението на персонала по заведенията.
Абсолютно никаква любезност или култура. По никакъв начин не те предразполагат да се чувстваш обгрижван-все пак кафето-като заведение би трябвало да си е глезотийка, и в нас мога да си пия количка и да си слушам музика с приятели. Повечето сервитьори/ки мислят, че имаш право само на една поръчка, когато сядаш и до там. Смяната на пепелник явно е загуба на време и излишно разхождане, защо да го чисти като пак ще го изцапат клиентите.И в никакъв случей не се пита за цени от менюто или какво съдържа даден артикул-това е изненада за клиента и голяма тайна за сервитьора.Няма да отварям темата кое от коя страна се сервира с какви чаши прибори и прочие... чак до такива подробности не имсе влиза, но елементарните неща, които се изискват от персонала на дадено заведение в повече случеи отсъстват:)
И накрая за капак- може и псувня да отнесе човек, защото когато не си доволен не оставяш бакшиш:)


За да се "поглези" човек или трябва да се настани в някое мн тузарско заведение, където персонала знае за какво е назначен и от тях се изисква много, или да се сблъска с много нелюбезност докато попадне на ТОЧНОТО ЗАВЕДЕНИЕ:)


ПС. Добре, че повечето хора не им прави впечатление иначе горките заведения ще останат без клиенти----а можеби тук е ключа към разковничето. Ако има нетърпимост към това отношение и....
Тцтц кого ли залъгвам:( В бг никой не чете книгите за коментари, нито някой пише реалната оценка за заведение и персонал...

За това аз ще си пия кафенцето с количката в нас;) Така поне ще мога само на себеси да намирам косури , за..... нз.. сигурно ще намеря и ще пиша:)






Гласувай:
0



1. pelikan4o - e taka si e, zavisi kude hodi6. . .
20.05.2009 21:20
e taka si e, zavisi kude hodi6 ...
цитирай
2. betid13 - :)
21.05.2009 00:36
Да то винаги всичко е според зависи...но повечето заведения са си така:) Вобще хората в бг не ходят с желание на работа и от там идват бедите. нямаш ли желание-> не си въшиш задълженията мноого стриктно и така;)
цитирай
3. abadonka - До човек си е.
21.05.2009 02:06
При мен са работили и много добри,весели и отзивчиви сервитьорки, и абсолютни скумрии.Слава богу скумриите не се задържат дълго. Като се заоплакват редовните клиенти и скумрията излита от работа. Та ако искате добро обслужване, мрънкайте, само това е начина да останат само кадърните.
цитирай
4. kapricia - Това си е повсеместно явление.
29.05.2009 10:06
Преди време излязохме компания на рибен ресторант. Когато едно от момчетата попита сервитьорката каква бира предлага заведението, онази само дето не го замери с таблата. Зае стойка "делва" и изръмжа: "Ти к`во?! Ще ме нервиш ли?" Така и не разбрах дали е спала с таралеж или просто я е яд на света. :о)
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: betid13
Категория: Лични дневници
Прочетен: 72605
Постинги: 23
Коментари: 50
Гласове: 325
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930