Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
07.05.2009 21:32 - за нашата миличка страничка...
Автор: betid13 Категория: Лични дневници   
Прочетен: 1368 Коментари: 2 Гласове:
0



Разкажи на Европа за нас

 

 Всички говорят толкова много за присъединяването ни съм Европейския съюз. Някой са за, други против... Всички искат да научат толкова много...какво ще спечелим и какво ще загубим,какво вобще представлява той и какви ще са нашите позиции в него... Остават броени дни до присъединяването ни и каквотоима да става ще стане..броени дни,а колко време е отнело подготвянето на всичките онези материали за представяне  на положението в държавата ни...А колко време  за прочитането на всичките тези данни и преусмислянето им?! А времето за изписването на договора?!

Много!Толкова много време ... и все пак като се замислиш- какво знае Европа за нас?!

България е забулена в гъста тайствена мъгла през която пробляскват само статистическите данни . Не че нямат значение,но те ли са най-важното което трябва да се знае за- нас-къде се намираме,колко жители имаме и тн..

А миналото ни?! Дали някой от страните членки знаят през какво е минал българският народ за да стигне до днешното си положение, какво е преживял и на какво е бил подложен. Тези спомени са мъчителни,но и славни-да знаеш с какво се е сблъскал народът ти и въпреки всичко е съумял да оцелее, да запази традициите си и да се наложи. Всичките тези спомени са само част от пиедестала на който е издигната нашата страна.

Непреклонимият дух на народа ни дори и в най-тежки  дни намира сили  да разнообрази и развесели ежедневието си,така са възникнали и първите обичаи и традиции с които можем да се гордеем.И въпреки многобройните години всичко се е запазило и до ден днешен. Но може ли някой да забрави неповторимите гласове на българките и ритмиката с която пеят и танцуват-таниците и песните ни са неповторими и само истински българин може да ги възпроизведе,защото за тях не е нужно да си профисионалист,но е нужно да носиш в гърдите си борбеността и любовта на гордия българин.

Силата на българския народ е породена и от земния рай в който са родени и живеят. Никъде по света не може да бъде срешната тази неподправена дива красотана на страната ни. Където и да отидеш в България се сблъскваш с нея...тя е навсякъде около нас и е толкова прекрасна,че дори думите на Шекспир и редица други виртуози биха бледнели пред прелестите на природните красоти скътани в родината ни .

Когато погледнете картата на света ,България е една толкова малка частица от всичко останало и точно тази малка частица за нас българите е най-важното нещо във вселената,защото ние знаем своята история и оценяваме всичко което имаме.

Толкова малка държава,а побира неуписуемо ,неповторими в себеси местности и кътчета,които спират дъха.

Понякога малките неща се оказват много по-големи и много по-ценни.

И дори и като членка в този толкова голям зъюз,събрал интрересите на толкова много страни, България никога няма да загуби своята идентичност. Надявам се, че след влизането ни в Европейския съюз останалите страни членки ще имат възможността да се запознаят с многото неща които са скрити под гъстата мъгла на нашата принципно толкова малка страна.

Защото за България не може да се разказва...за да я опознаеш трябва да я видиш и да я почустваш.


ПС. това беше написано за един конкурс. Да, беяе оценено подобаващо (според мен..отлично), но там си остана... Не търсч награда! Искам някой най-накрая да се осъзнае колко ни е красива дървавата ...невероятна е, но сме слепи за нея



Гласувай:
0



Следващ постинг
Предишен постинг

1. glarus - i men me boli ot slepotata
10.05.2009 18:10
na toq nepochten narod!
Viumagi svestnite tik sa schitani za ludi kakto e bilo i e.... Imam predvid i sledvastite ti pisaniq!
Tolkova li sme ubiti za vsichko hubavo koeto nie nosim i vse oste imame!
Narodut ni e bolen ot sunna drqmka i bezcuvstvie!
цитирай
2. betid13 - :(
16.05.2009 21:14
nz tva bylgarite sme opasna naciq! vse gledame da se precakame edin drug, ne si cenim krasotite na stranata. vse ni e kriv svetyt. a kogato idem nqkyde si... se zahlasvame po neshta, dalech ne taka neveroqtni ot tezi, koito si imame na edna ryka razstoqnie.. tva e..chujdata panichka e po sladka..
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: betid13
Категория: Лични дневници
Прочетен: 72682
Постинги: 23
Коментари: 50
Гласове: 325
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930